Journalistik

Journalistik på Odder Højskole

På Odder Højskole får du den perfekte sparring og forberedelse til optagelsesprøverne på journalistuddannelserne. Her kan du gå i dybden med journalistikken og få et indgående indblik i forskellige journalistiske discipliner som reportage, interviews og skrivemetoder.
Du bliver indført i en række af journalistikkens forskellige medier. Lige fra den specifikke og korte kommunikation på de sociale medier til den visuelle kommunikation i TV-mediet.

Du øver dig specifikt i journalistprøverne, og du får personlig sparring af en uddannet journalist.

Vi læser, ser og hører danske og internationale medier, og vi blander os gerne selv i den debatten. Vi ser nærmere på de mange forskellige medieplatforme og deres betydning for verdens udvikling. Kan Facebook og fjernsyn vælte regimer, og hvordan kan man kommunikere til en hel verden samtidig?

Først og fremmest går vi dog praktisk til værks og skriver, blogger og producerer på livet løs. Målet er, at du bliver bedre til at kommunikere til og i en global verden, og at du lærer at beherske kommunikationen på de medieplatforme, der behersker verden.

Du kan tage faget med det formål at søge ind på en af journalistuddannelserne, som vi ofte leverer elever til. I faget bliver du vejledt individuelt omkring optagelsesprøver og krav både i forhold til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Se flere fag på Journalistik & Politik

Ida Hvidtfeldt SkovmøllerTidligere elev