Collografi

Collografi / paptryk er en trykteknik med mange muligheder. Tryk-pladen er pap med en glat overflade. Pladen bearbejdes med bl.a. kuglepen, radernål, søm, sandpapir, lim, tape, aftryk af forskellig art, man kan knække pappet osv. Eksperimenter med hvad der skaber fordybninger i fladen. Pladen behandles med tryksværte og køres gennem pressen. Der kan arbejdes med flere plader i samme tryk.

Du arbejder på samme måde, som var det en zink eller kobberplade til dybde -eller højtryk eller en ætsning. Pappladen er væsentligt billigere, den er nem at arbejde med, og man kan tillade sig at eksperimentere mere. Pappet har så til gengæld ikke så lang holdbarhed og klarer kun et begrænset antal tryk.

Se flere kunstfag

Ida Hvidtfeldt SkovmøllerTidligere elev