Elevforeningens nye formand: Draget af Odder og Mongoliet

In Education

I sidste måned blev Lærke Schmidt Fallesen valgt som elevforeningens nye formand ved det årlige elevtræf på Odder Højskole. Men når elevforeningens visioner og mål bliver lagt på hylden, er det arbejde og rejser, der fylder i hverdagen for den nye øverstkommanderende.

Efter et år som bestyrelsesmedlem i elevforeningen, blev Lærke Schmidt Fallesen ved den seneste generalforsamling valgt ind som formand. Den tidligere efterårselev, fra 2014-årgangen på Odder Højskole, vil fortsat arbejde på at skabe de bedste rammer for højskolens årlige elevtræf.

Det kan du læse mere om her.

Rammerne for det gode højskoleophold oplevede Lærke for tre år siden, hvor hun gik på linjen for Journalistik og Politik.

“Jeg besluttede mig for at tage på højskole kun ti dage, før jeg startede, men selvom det var meget spontant, er det en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget. Det er en gave at prøve at leve i så trygge – og dermed frie – rammer i et lille halvt år af sit liv,” fortæller Lærke og uddyber, hvordan venskaber udvikler sig særligt på en højskole.

“Man udvikler sig på en helt speciel måde, fordi alting er så bekymringsfrit. Og så har man chancen for at møde en helt masse mennesker, som man normalt aldrig ville have snakket med. Mange af mine bedste venner fra højskolen ville jeg nok aldrig have mødt i det ”virkelige” liv, men nu er de fuldstændigt uundværlige for mig.”

Fascineret af fremmede kulturer

Efter Lærkes højskoleophold rejste hun til Mexico i et par måneder, og rejser og oplevelser er i det hele taget noget, der betyder meget for den 23-årige pige fra Kolding.

”Jeg drømmer om at komme til Mongoliet. Min indre gnist tændes ved mødet med fremmede kulturer. Jeg er opvokset på Grønland, og som 16-årig var jeg på udveksling i Ecuador. Så jeg har altid haft lyst til at rejse og opleve,” fortæller Lærke og forklarer, hvad hun finder spændende ved andre kulturer.

”Jeg synes, det er vildt spændende at lære fremmede folk og ikke mindst sprog at kende. Jeg fascineres ved at se alle de forskellige måder, verdens befolkning lever deres liv på. Jeg drages ret ofte af meget eksotiske – og dermed for mig også mystiske – egne af verden. Jeg drømmer om at rejse med den transsibiriske jernbane, da jeg ser det som en helt unik mulighed for at lære tre helt forskellige, men dybt fascinerende kulturer at kende i et roligt, mere lokalt tempo. Planen er, at det skal tage to måneder at rejse fra Moskva til Kina gennem Mongoliet, så jeg har tid til at opleve alle tre lande ordenligt.”

Dobbeltarbejde for at realisere jernbaneeventyr

Men før drømmeturen til Mongoliet med den transsibiriske jernbane bliver realiseret, venter der en del arbejdstimer forude. Drømmerejsen kræver nemlig to jobs for at få saldoen på bankkontoen hevet tilstrækkeligt i vejret.

”Lige nu arbejder jeg meget. Rigtig meget. Jeg arbejder i en børnehave og en Føtex i København. Nogle uger arbejder jeg mere end 60 timer. Det er hårdt. Men jeg arbejder meget for at spare penge sammen, så jeg kan rejse med den transsibiriske jernbane denne sommer. Jeg har netop søgt russisk visum og er begyndt at glæde mig enormt meget,” siger Lærke.

Ved siden af arbejde og rejser havde eventyrlystne Lærke også mod på at afprøve sig selv på Københavns skuespillerskole. Derfor skiftede hun sidste sommer Jylland ud med hovedstaden og et halvt år som skuespiller. En oplevelse, hun med egne ord, simpelthen havde brug for at få afprøvet.